Cu ce am ramas dupa ce am terminat SNSPA – FCRP

am terminat SNSPA

V-am povestit deja cu ce am ramas din 12 ani de invatamant, adica generala, liceu si bac*. Acum a venit timpul sa vorbim putin despre facultate.

SNSPA – Comunicare si Relatii Publice, suna asa de frumos prin clasa a 10-a si eram hotarat ca o sa vin aici. Nici nu stiam eu ce inseamna PR-ul pe vremea aia, iar singura legatura cu reclamele o aveam cand ma mai uitam la televizor, ceea ce se intampla foarte rar. Prin clasa a 11-a deja nu mai voiam SNSPA si ma gandeam la psihologie sau jurnalism. Dupa bac am mers sa dau admiterea la FCRP si FJSC. La FJSC eram pe lista de asteptare asa ca am ales FCRP.

Acum ca am terminat de povestit cum am ajuns aici sa va spun si cum a fost si cu ce am ramas.

Din facultate iesi cu foarte multa teorie. Prea multa daca ma intrebi pe mine. Ajunsesem sa fac doua ore pe drum pe zi doar ca sa stau vreo 3 ore si ceva la facultate si sa ascult chestii pe care le gaseam foarte usor in carti sau pe net. Erau destul de multe cursuri cu prezenta si trebuia sa merg destul de des pe acolo si sa incerc sa nu adorm. Au fost si cursuri foarte tari la care am facut exercitii pratice sau am avut proiecte interesante, de exemplu un proiect cu jurnalul de stiri unde ne-am distrat foarte mult (las un link la final ca sa vezi si tu). Pe langa proiecte erau iesirile de dupa sau din timpul cursurilor prin centru sau la un vin fiert daca era iarna. Nu de alta, dar la cat de frig era in salile alea, aveam nevoied e un vin fiert dupa curs ca sa nu inghet chiar de tot.

Ramai cu foarte multe momente amuzante si inventii din timpul proiectelor. Prin anul 2 am inventat ciocolata ROM sfintit, Patriarhul n-a fost prea incantat. Sesiunea era momentul perfect pentru socializare. Atunci cunosti toti colegii, legi prietenii si va plangeti impreuna de materia pentru examen. Pe langa asta, mai gasiti greleseli din cursuri (macar asa il citesti) si postati pe Facebook despre ele (cel putin asa faceam eu).

Tot intr-o sesiune am reusit sa scriu si textul de mai jos:

6 lucruri despre Andreea si examenul de la AIO (inlocuieste AIO cu orice examen ai avea, inca se aplica).
1. Andreea sustine ca AIO e o limba straina, asemanatoare cu japoneza sau chineza.
2. Andreea nu se pregateste pentru examen, ea sustine ca ceea ce invata va ajuta la salvarea rasei umane.
3. Ea nu invata ca orice student normal, aplica profilurile binare (sau teoria invatata) pe serialul How to get away with murder.
4. Legenda spune ca nici pactul cu nefartatul nu o ajuta pe Andreea la AIO.
5. Premiul Oscar pentru creativitate si inventivitate a fost castigat de Andreea cand incerca sa reproduca ce a citit in cursul de AIO.
6. Exista voci care sustin ca Andreea a reusit sa inteleaga prima parte a cursului, vocile isi cer scuze pentru neintelegerea creata, se refereau la episodul pilot din Eye Candy.

Din facultate ramai cu prieteniile pe care le legi, foarte putina teorie si cu practica doar daca ai noroc de un prof bun (am avut cativa) sau daca faci tu pe langa facultate vreun internship (cel mai bine ar fi platit) sau voluntariat (eu am fost la cateva concerte cu Even`thor ca voluntar)

Dupa ce am terminat SNSPA – FCRP, pot spune ca e o facultate care merita. De multe ori o sa ti se para inutila si o sa te intrebi de ce ai vrut aici si noptile albe din sesiune nu or sa te ajute cu un raspuns, dar de cele mai multe ori e foarte frumos si cand nu e sesiune e rost de distractie si de iesit in cluburi cu colegii.

Let the fun begin, join SNSPA (nici nu-mi dau puncte in plus ca va spun asta).

Am mai scris si un articol despre anul I de facultate si despre prima zi in sediul nou din anul trei.

*Citeste si Poveste de dragoste cu Li… sigur iti vei da seama de ce te-am trimis aici :))

Lasa un comentariu