1 mai la Brasov

1 mai la Brasov e o poveste pe care am scris-o pe vremea cand nu aveam blog, asa ca m-am gandit s-o postez acum.

Intai mai a picat intr-o zi de joi si toata saptamana la TV se vorbea despre ploi, un mini dezastru natural, ba chiar si vreun uragan sau ceva de genul. Chestia asta a cam anulat orice plan care avea legatura cu plecatul din Bucuresti sau iesitul la un gratar.

M-am trezit de dimineata, adica pe la ora 12 ca atunci cand n-am ceva important de facut cam asta inseamna dimineata pentru mine. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa iau telefonul si sa vad ce se mai intampla pe Facebook. Poze de pe plaja, de la gratar, din padure, soare si nu intelegeam care e treaba, unde era ploaia apocaliptica despre care se vorbea?

Deja era prea tarziu sa plec undeva si destul de devreme incat sa apuc sa ies din casa in ziua aia. Am trimis cateva mesaje si seara m-a prins in Centrul Vechi cu cativa prieteni la terasa. Din vorba in vorba am ajuns la o idee minunata ce ar fi sa mergem la munte? Era deja 10 seara, am deschis netul pe telefon si am inceput sa caut trenuri care duc la munte. Brasov, 5 dimineata, suna perfect! In cateva minute am fost toti de acord si verdictul a fost dat, in 6 ore ne vedem la gara!

Zis si facut, un 1 mai intarziat in Brasov avea sa inceapa.

Marea ne cheama la ea, dar noi facem pe inabordabilii si mergem la munte.

Drumul n-a durat mult si nici n-am simtit ca a trecut timpul pana cand ne-am trezit in Brasov, aveam de gand sa plecam tot dimineata dupa o zi si o noapte de plimbat prin oras si urcat pe munte. Am inceput usor, cateva magazine, strada sforii, macare si probele abia aveau sa inceapa.

Varful Tampa.

Varful tampa marius calin

Cu haine de oras, adidasi destinati plimbarilor in parc am pornit la drum. Pe Facebook toti postau poze de pe plaja, de la gratar sau din tren pentru ca se intorceau acasa.

Soarele era de partea noastra si gecile si hainele groase s-au transformat in tricouri si dorinta de a fi luat de acasa o pereche de pantaloni scurti. Am ajuns in varf, am facut poze si dupa ce am stat cateva zeci de minute pe niste pietre ca sa admiram privelistea si sa facem cateva poze ne-am decis ca se face cam tarziu si ca e cazul sa  pornim spre oras ca sa apucam sa vizitam si Turnul Negru, iar mai apoi sa mancam ceva.

De indata ce am coborat de pe munte si-a facut aparitia si ploaia. Asta a fost asa… o pedeapsa ca n-am crezut ce am vazut la TV. Bineinteles ca pana am gasit adapost, hainele noastre erau deja pregatite sa alimenteze un mic lac cu apa.

A trecut si ploaia, am reusit sa ne uscam cat de cat si am pornit din nou la drum. Am ajuns la Turnul Negru, apoi la Turnul Alb (de parca mai conta ce culoare are, deja se facuse noapte si nu mai vedeam nimic pe acolo). Noaptea a continuat cu o plimbare pe strazile Brasovului si multe rasete, glume si distractie.

Cand am obosit ne-am oprit la un bar care-ti dadea cate alune voiai tu si puteai sa arunci cojile pe jos. Sa nu mai spun ca peretii barului erau plini de carti de vizita si de tot felul de hartii interesante. N-am avut timp nici sa ma plictisesc, nici sa obosesc pentru ca totul era foarte distractiv, compania placuta si povestea parea rupta dintr-un home runaway.

Dimineata se apropia si ne-am zis ca decat sa ajungem dupa tren la gara, mai bine sa ajungem inaintea lui. Asa ca am luat un taxi si am ajuns la gara cu vreo doua ore mai repede decat trebuia. Se lasase si frigul si scaunele din gara erau fie murdare, fie ocupate. Dar pentru ca nu mai puteam sta in picioare, solutia noastra a fost sa mergem intr-un colt al incaperii si sa stam acolo pe jos. Macar era curat ca la caldura deja nu mai speram de mult. Timpul a trecut, desi din cinci in cinci minute ne ridicam de acolo si incepeam sa ne plimbam in cerc, si a venit ora plecarii.

Dupa doua nopti in care nu prea am dormit nu mai cautam loc in tren unul langa altul, ci doua locuri libere unul langa altul ca sa dormim.

Bucuresti, daca am adormit in ratb in drum spre casa? Hell yeah! Norocul meu ca m-am trezit la timp.

As mai face-o inca o data? Desigur!

 

Comments

Lasa un comentariu