Tehnici esentiale de supravietuire in sesiune

Zilele trec, sesiunea vine, dar ce se intampla cu studentul?

supravietuire in sesiune

Hai ca va spun eu cateva tehnici de supravietuire in sesiune. Am trecut prin cateva sesiuni asa ca stiu despre ce vorbesc.

Nu te panica. E doar un examen, mai exista si restante si stii cum e vorba aia, viata de student fara restante nu exista. E ca si cum ai conduce o masina si n-ai semnaliza, pana la urma tot te loveste ceva. Doar ai grija sa nu faci prea multe ca dupa te inchizi in casa sa inveti si colegii tai pleaca acasa sau pierd noptile prin cluburi. Si stim cu totii ca noptile pierdute distrandu-te nu sunt chiar „pierdute”. Acum serios, nu e fun deloc sa stai in casa pe news feed ca oricum nu inveti si toti sa puna poze de pe plaja sau din cluburi.

N-ai cursuri? Fa rost de ele, apoi plimba-le. La facultate, la biblioteca, acasa, chiar si prin club. Un curs plimbat e un curs fericit. Inca nu stiu daca ajuta cu ceva asta, dar daca testezi sa-mi spui si mie.

Cui nu-i plac serialele? Sesiunea e momentul perfect sa-ti testezi abilitatile de a vedea cat mai multe episoade intr-o noapte. Apropo, de ce sa te opresti la episoade? Am vazut si doua sezoane intr-o noapte. It works. Adica mi-am luat licenta dupa toate chestiile astea. S-ar putea sa am putin noroc sau colegi foarte de treaba, nu stiu exact. Dar ce? tu n-ai colegi care nu mi-au citit articolul si chiar or sa stea sa invete in seara asta? Legat de asta, am o poveste tare.

Examen peste doua zile, Marius inca n-a deschis cursul si tot amana „pe maine”, interesanta locatie in timp si „maine” asta ca nu l-am gasit niciodata. Noaptea examenului, inca nu citisem nimic si eram prea obosit pentru ca ma uitasem la prea multe seriale asa ca n-aveam cum sa mai stau treaz. Aveam doua variante, sa ma duc la examen fara sa stiu nimic si obosit sau doar fara sa stiu nimic. Am ales-o pe a doua. Am ajuns la facultate, era undeva pe la Polizu (studentii de la SNSPA stiu ce ne mai plimbam noi Povernei-Victoriei-Polizu). Colegii mei deja asteptau sa intre in sala cu foi in mana ca sa mai repete cate ceva. As fi repetat si eu, dar nici macar nu stiam de unde. O vad pe Andreea si o intreb daca a invatat, imi spune ca da, o iau de mana si ii spun „tu stai langa mine”. Accepta, eram asa de fericit de parca ma trezisem intr-o dimineata si aveam metrou in Dr. Taberei. Chiar mi-a purtat noroc si am luat examenul ala. Thank you, Andreea. 

Nu uita de rosii, curatenie si pauze lungi si dese. Ai vazut tu student stresat si infometat care sa ia note mari la examene?

Si daca tot nu mai ai timp sa inveti, citeste ceva sau profita de seara de dinainte de examen ca atunci Facebook-ul se transforma in ceva foarte amuzant. Nimeni nu mai pune poze cu pisici, selfie-uri sau citate din Nietzsche. O sa vezi citate din cursuri, uneori scrise cam agramat, melodia aia cu we stay up late to get lucky si foarte multa lume panicata. Sau gasesti articole ca asta.

Pe langa astea, sesiunea e chiar fun, cunosti colegi noi chiar daca, in teorie, erati la aceasi facultate de vreo doi ani. Experienta spune ca in fiecare sesiune descoperi un coleg pe care nu l-ai vazut niciodata pe la cursuri.

Hai sa aveti noroc si sa va intoarceti aici cu note mari. 

P.S. Citeste si Cu ce am ramas dupa ce am terminat SNSPA – FCRP.

 

 

 

 

Comments

Lasa un comentariu