Point Break (2015) | recenzie

Point Break (La limita extremă) prezintă povestea lui Johonny Utah (Luke Bracey). Acesta se infiltrează într-un grup de sportivi de performanță conduși de Bodhi (Edgar Ramirez) pentru a afla dacă se află în spatele unor infracțiuni executate într-o manieră nebunească.

Filmul nu este doar despre FBI și sporturi extreme, e o poveste de viață care te inspiră și poate să fie doza de motivație de care ai nevoie pentru a începe ceva. Pe mine chiar m-a convins să îmi urmez ideile, indiferent de cât de nebunești sună.

Mi-a plăcut foarte mult modul în care a fost prezentată relația dintre Jhonny și Bodhi și cum trecutul său se îmbină oarecum cu prezentul. Dar de această dată, o gândire puțin mai diferită îl face pe Jhonny să realizeze că viața lui este doar a lui și că trebuie să urmeze drumul pe care îl alege.

Am auzit la un moment dat replica „de îndată ce a ales drumul ăsta a devenit al lui”. Ceea ce am înțeles eu aici e că nu suntem responsabili de deciziile celorlalți chiar dacă sunt influențate de comportamentul nostru sau de faptul că ne calcă pe urme. Până la urmă liberul arbitru e dat ca fiecare să ia propriile decizii și să aleagă ce e bine sau rău pentru el, nu pentru altcineva.

Am văzut filmul ca pe o lecție de viață și pot spune că Point Break îți amintește că, în viață, trebuie să îți urmezi propriul drum și să ai încredere că vei ajunge unde trebie. Chiar dacă de multe ori asta înseamnă să alegi potecile pe care nimeni nu a trecut până atunci.

Câteva detalii în plus:

Regizor: Ericson Core
Scenariu: Kurt Wimmer, Rick King
Actori principali: Edgar Ramirez, Like Bracey, Ray Winstone
Notă IMDb: 5.1

Point Break intră în cinematografe din 1 ianuarie, distribuit de RoImage.

Trailer Point Break:

Lasa un comentariu