Steve Jobs (2015) – o lecție de viață | recenzie

Cine nu a auzit de Apple și Steve Jobs să ridice mâna.

Nimeni? Oricum, în caz că nu știați trebuie să vă spun că el este omul care a renunțat la facultate pentru a pune bazele brandului Apple și că nu totul a fost așa de usor de la început. În filmul acesta sunt prezentate patru momente importante din viața lui Steve Jobs: lansarea Lisa, lansarea Macintosh din 1984, lansarea NeXT din 1988 și lansarea lui iMac din 1998.

E mai mult decât un documentar sau un film, e o lecție de viață. Este vorba despre voința de care trebuie să dai dovadă pentru a o lua de la capăt după un eșec. Astfel, după eșecurile primelor lansări de produse, Jobs este concediat și revine în anul 1998 cu iMac, primul produs din seria i. De data aceasta nu mai vorbim de nici un eșec, ci de un succes uriaș. Apple începe drumul către construirea brandului pe care îl știm acum.

Filmul are parte și de scene de umor, dar intră și în viața personală a lui Steve Jobs (Cum? Va trebui să mergi la cinema ca să vezi).

Pentru pasionații de marketing e o lecție importantă și ne amintește încă o dată principiile conform cărora consumatorii cumpără produsele unui brand. Mi-a plăcut foarte mult replica lui Steve Jobs pe care o dă în momentul în care este întrebat de ce crede că oamenii ar da o sumă mare de bani pe un computer care nu face, practic, nimic. Răspunsul lui a fost simplu: „Și clasa I și clasa a II-a aterizează în același timp.”

Lecție de viață, film sau documentar? Rămâne la aprecierea ta să decizi din categorie face parte Steve Jobs (2015).

Câteva detalii tehnice:

Director: Danny Boyle
Scenariști: Aaron Sorkin, Walter Isaacson
Actori principali: Michael Fassbender, Kate Winslett, Seth Rogen
Notă IMDb: 7.7

Filmul apare în cinema pe 11 decembrie și este distribuit de Ro Image.

Lasa un comentariu