Bridge of Spies 2015 | recenzie

bridge of spiesPentru că eu am fost plecat în Bruxelles mi-am găsit o Super Gulie și am trimis-o în locul meu la Bridge of Spies. Dacă a scris de bine sau de rău te invit să citești articolul ei mai jos. (e rea cu mine așa că nu o încurajați prea mult că i se urcă la cap. Puteți să intrați, totuși, pe blogul ei, are o categorie denumită gulia neagră, ca sufletul ei)

In curand pe marile ecrane va rula un nou film regizat de Steven Spielberg, Bridge of Spies sau Podul Spionilor.

Actiunea filmului are loc in anii 60, cand un spion rus, Rudolf Abel (Mark Rylance), este arestat de catre FBI, iar probele descoperite in camera pe care acesta o inchiriase ajuta la condamnarea lui.

Pe fir intervine James Donovan (Tom Hanks), un avocat din Brooklyn specializat in asigurari, care este desemnat de firma sa de avocatura sa il reprezinte in proces pe Rudolf Abel. Donovan se trezeste astfel aruncat in mijlocul Razboiului Rece, trimis fiind de catre CIA intr-o Germanie care tocmai se impartea, cu o misiune aproape imposibila, de a negocia eliberarea unui pilot american capturat de rusi.

Ce se intampla mai departe nu veti afla de la mine, ci mergand sa vedeti filmul la cinema.

Am apreciat foarte mult la acest film, in primul rand, povestea, foarte bine si coerent construita, inspirata din fapte reale. Acest pod al spionilor chiar a existat, era locul unde serviciile secrete ale sovietilor si ale americanilor schimbau prizonieri.

De asemenea, personajele sunt foarte bine conturate si autentice. Rudolf Abel este de departe preferatul meu! Aparent acel batranior linistit care se duce in parc pentru a picta, el in realitate primea mesaje ascunse sub banci. Ce-i drept, nu se prefacea, chiar ii placea sa picteze. Sub o figura care pare cel putin plictisita se ascunde un om inteligent, pragmatic si cu un discurs dureros de acorat in realitate, dar presarat si cu umor.

Tom Hanks nu inceteaza sa ma uimeasca, este absolut diferit cu fiecare rol pe care il interpreteaza. Este si cazul lui James Donovan, un personaj fara nicio asemanare cu rolurile in care l-am mai vazut pe actor. Un personaj cerebral, care nu se teme sa isi asume riscuri si care lupta pentru dreptate, fie ea si spre binele inamicului.

Nu imi ramane altceva de facut decat sa va recomand cu mare caldura sa mergeti sa vedeti filmul Bridges of Spies.

Acesta apare in cinematografe din 27 noiembrie si este distribuit de Odeon Cineplex.

 

Lasa un comentariu