Nu pot să cred că pentru unii încă e mai important profitul decât viața și siguranța celorlalți

News feedul e plin de știri despre ceea ce s-a întâmplat în Colectiv. Majoritatea condamnă proasta organizare a evenimentului și încearcă să dea de prietenii lor care au ieșit în seara asta prin centrul vechi.

Primul lucru pe care l-am făcut a fost să verific prietenii de pe Facebook care știu că frecventează clubul acela și să văd când au fost ultima dată online. Știu că la fața locului situația nu e deloc roz, dar sper ca toți cunoscuții au reușit să iasă de acolo. Iar cei care au fost vinovați de producerea acestui accident și de moartea a 40 de tineri (din datele de până acum) să plătească pentru asta.

Nu e normal ca într-un club din București în anul 2015 să se poată întâmpla așa ceva. Oamenii ies în oraș în fiecare seară și principala preocupare a celor care dețin un pub, bar sau un club ar trebui să fie siguranța celor care intră acolo.

Atunci când organizezi un astfel de eveniment trebuie să te gândești că dacă pui ceva să explodeze într-o cutie s-ar putea să nu iasă cum te așteptai. Dar dacă ești așa de prost ca organizator sau ca proprietar al clubului nu ar trebui să primești aprobare pentru așa ceva. Nici măcar nu ar trebui să ți se dea dreptul să ai o locație în care devii, practic, responsabil de viața oamenilor care intră acolo.

Normal ar fi ca cel care și-a dat aprobarea pentru un show pirotehnic într-un loc așa de mic să fie acuzat pentru ceea ce s-a întâmplat și să stea la pușcărie mulți ani. Poate așa își dă seama ce a făcut pentru puțin profit.

Și cam cât de nesimțit poți să fii ca politician să încerci să profiți de moartea acelor tineri ca să îți mai faci și tu puțină imagine. Să te duci acolo doar ca să mai dai câteva declarații și să mai faci câteva apariții în presă. Sau mai rău, să postezi pe Facebook despre asta, de parcă familiile și prietenii celor care se aflau acolo se vor simți mai bine doar pentru că tu ca politician ai postat că îți pare rău. Poate dacă îți făceai treaba când trebuia nu mai se ajungea în situația asta.

Sper ca persoanele pe care le cunosc să nu fi ajuns în Colectiv și ca numărul celor decedați și răniți să nu mai crească pentru că cifra deja este mult prea mare. Chiar și un singur om era deja prea mult pentru că rămân în urmă multe alte persoane care sunt afectate.

Lasa un comentariu