Marțianul – The Martian (2015) – recenzie

martianulSă fie doar o întâmplare că filmul apare la doar câteva zile după cei de la NASA confirmă că există apă pe Marte? Dar nici chiar așa nu știu dacă mi-aș dori să ajung singur pe acea planetă. Se pare că și acolo poți ajunge într-un fel de ape internaționale și există legi, așa că și singur dacă ai fi tot trebuie să dai socoteală cuiva. Asta dacă nu ești pirat spațial, desigur.

Pe scurt, filmul prezintă povestea unei echipe de șase oameni care pleacă într-o misiune pe Marte și pentru că o furtună nu și-a văzut de treaba ei întregul echipaj e în pericol și trebuie să părăsească planeta. Matt Damon sau Mark Watney pe numele său din film rămâne în urmă și toată lumea crede că a murit. Dar ghici ce? Nu se lasă așa de ușor și la un moment dat reușește să cultive niște cartofi pe Marte, ăsta da marțian!

The Martian este genul de film care reușește să te captiveze până la finalul său și nu observi când au trecut cele 140 de minute. Trebuie menționat că la final s-au auzit aplauze din sală, de ce? Dacă vrei să afli răspunsul la întrebare și marțianul tău să fie 3D, nu un marțian online, trebuie să mergi la cinema și să vezi filmul.

Pe lângă povestea propriu-zisă a filmului putem vedea și relația de prietenie care se crează între personaje și faptul că după atâta timp petrecut împreună fiecare este gata să facă un sacrificiu pentru a-l ajuta pe celălalt.

După ce am vizionat filmul mi-a fost confirmat mitul conform căruia banda izolatoare repară orice, iar dacă pui apă într-un coș de gunoi de tipul sită s-ar putea să se scurgă pe jos. Dacă dai foc hidrogenului uneori face boom, alteori reușești să obții apă, dar dacă tot se spune că acum există apă pe Marte, viața de marțian pare mult mai ușoară.

Marțianul întră în cinema pe 2 octombrie și este distribuit de OdeonFilm.

 

Regizor: Ridley Scott
Scenariu: Drew Goddard, Andy Weir
Actori principali: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig
Gen: Acțiune, Aventură, Sci-Fi
Marțianul are o notă de 8.6 IMDb
Distribuitor: OdeonFilm

Trailer:

Comments

Lasa un comentariu