iMapp, drumul spre Capitala Europeană a Culturii

imapp

Sâmbătă seara am fost la iMapp, unul dintre cele mai mari evenimente de video-mapping din lume. Acesta a fost organizat cu ocazia aniversării a 556 de ani de atestare documentară a Capitalei și  pentru o noapte, străzile din București au fost pline de lumină și de activități.

În deschiderea evenimentului au cântat Argatu alături de Aforic și Vali Umbră, Șuie Paparude și Parov Stelar. În urma concertului, pe scenă au urcat dansatori în costume luminate de becuri cu neon care au  prezentat o coregrafie interactivă cu care au adus o atmosferă desprinsă din Star Wars pe scenă înainte de concursul de video-mapping.

Cea de-a doua atracție a serii, după proiecțiile  din cadrul concursului de video-mapping, a fost Parov Stelar care ne-a adormit cu muzica sa. Aveam impresia că fiecare melodie se repeta la infinit mai ceva ca muzica house. La un moment dat am crezut că saxofonistul era artistul principal al trupei, nu tipa care se plimba pe scenă și mai scotea din când în când un cuvânt. No offense pentru fanii trupei.

A urmat concursul de video-mapping unde au participat echipe din Romania, Franta, Rusia, Germania, Belgia și Mexic. Cel mai aplaudat moment din timpul proiectărilor a fost cel al României în care pe Casa Poporului au apărut flăcări și un grup de oameni începuse să fredoneze „arde, uite cum arde”. În urma acestuia, echipa României a câștigat premiul publicului, iar cel al juriului a fost câștigat de Echipa din Germania.

imappA fost un eveniment foarte reușit, la plecare m-a surprins faptul că am trecut pe lângă două grupuri de oameni care au ales să-și sărbătorească ziua nunții în oraș alături de toți cei care au venit la iMapp. Aceștia au dansat și au făcut poze în mijlocul orașului și i-au invitat pe toți să se alăture horei care, combinată cu luminile care deja străluceau în oraș și muzica din fundal părea ruptă dintr-un film.

 

 

 

Cu ocazia acestui eveniment, cei de la Discovery au proiectat trailerul documentarului Racing Extinction. A fost cea de-a doua proiectare a acestuia pe o cladire, după ce prima a avut loc în august pe Empire State Building.

Documentatul va putea fi urmărit în întreaga lume pe 2 decembrie de la ora 21:00 pe Discovery Channel.

La evenimentul organizat de CreArt au participat peste 65.000 de persoane.

Lasa un comentariu