Transporter: Moștenirea (2015)- recenzie

Transporter-Mostenirea-afis-840x600Am fost la Transporter: Moștenirea cu așteptări ridicate datorită primelor trei filme care mi-au plăcut foarte mult. 

Pe scurt, filmul continuă tradiția celorlalte trei și se aplică aceleași reguli: fără nume, nu schimba afacerea și nu deschide pachetul. De această dată, Frank acceptă un job care duce la răpirea tatălui său de niște mafioți ruși, iar misiunea de salvare începe.

Mafia rusă, prostituate, mașini de firmă, o sticlă de vin scump ce merită apărată cu prețul vieții și efecte speciale. Cam așa sună filmul dacă i-aș face un rezumat de un rând. Povestea propriu-zisă cam lipsește și toată acțiunea se învârte în jurul efectelor speciale și a mașinilor Audi care nu se zgârie, nu se udă și par mai indestructibile decât un tanc.

Cum nu totul e atât de rău, trebuie să recunosc faptul că mi-a plăcut modul în care a fost conturată relația dintre Frank și tatăl său, dar și relația de prietenie dintre cele trei tipe uneori blonde și care aratau identic.

Mi-a plăcut și modul în care printre scenele de urmăriri prin oraș, gloanțe și bătăi, Frank promova condusul prundent și toti pasagerii erau obligați să poarte centurile de siguranță pentru că altfel nu pornea mașina, indiferent cât de aproape erau băieții răi.

Concluzia? Un film care merită văzut, dar care nu se ridică la așteptările create de primele trei din seria Transporters. Dar dacă îți plac filmele cu multe efecte speciale, mașini de lux și vrei să vezi cum arată hainele cu reducere de 90% la material pe niște tipe, te invit sa vezi „Transporter: Moștenirea” la cinema!

Ed Skrein își joacă bine rolul, dar în opinia mea Transporter așa cum îl știm noi nu există fără Jason Statham.

Câteva detalii în plus:

Regizor: Camille Delamarre
Scenariu: Adam Cooper, Bill Collage, Luc Besson, Robert Mark Kamen
Producători: Luc Besson, Mark Gao
Actori principali: Ed Skrein, Ray Stevenson, Loan Chabanol.

Notă IMDb: 4.8

Trailer:

 

Lasa un comentariu