Labirintul: Încercările Focului / Maze 2 (2015)- recenzie

LabirintLabirintul: Încercările Foculuiul: Încercările Focului mi-a captat atenția încă de la început când Thomas și prietenii săi ajung din labirint într-un nou loc menit să le testeze limitele și să îi supună unor noi provocări.

Acțiunea a fost echilibrată, nu a fost nici genul de film la care adormi pe scaun, dar nici un film care să te facă să arunci cu popcorn în oamenii din jurul tău. Scenele de groază s-au îmbinat perfect cu cele de acțiune și în unele momente aveam sentimentul că fac parte din film.

Modul în care scenaristul a creat relațiile dintre personaje este unul foarte realistic și m-a făcut să
mă atașez de ele astfel încât, atunci când se întâmpla ceva neașteptat să mă ingrijorez pentru ei și să mă gândesc la celelalte variante sau rute de scăpare pe care le aveau. De asemenea, ca în orice poveste realistică, au existat momente în care prietenia personajelor a fost pusă la încercare, dar dacă aș spune dacă aceasta au trecut probele sau nu, ar însemna să dau spoilere.

DSCN4531Pe parcursul filmului am aflat ce au în comun oamenii din munți, grupurile de rezistență, petrecerile parcă desprinse din cluburile din zilele noaste și URA (desigur, nu vorbim de Universitatea Româno-Americană, dar asta era lucrul la care m-am gândit de fiecare dată când vedeam cuvântul ăsta în subtitrare).

Per total a fost un film foarte bun, nu o spun doar eu, ci și lipsa luminilor de la ecrenele telefoanelor din sală. Nu mă crezi pe cuvânt? Ia-ți prietenii și mergi la cinema!


Câteva detalii în plus:

Regizor: Wess Ball
Scenariu: T.S. Nowlin
Actori principali: Dylan O’Brien,
Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster
Notă IMDb: 7.4
Labirintul: Încercările Focului intră în cinematografe din 11 septembrie și este distribuit de OdeonFilm.

Despre film a scris și Ariadna.

Lasa un comentariu