Self/less: Transfer de viață (2015)

self/lessUn thriller cu nuanțe de SF care prezintă un subiect care a preocupat foarte mulți oameni de știință și la care foarte mulți viseză: nemurirea.

Self/less pornește de la o idee foarte bună, povestea pare să fie bine structurată, dar consider că timpul alocat filmului este prea scurt pentru a dezvolta ideea din spatele lui. Cu toate acestea firul narativ reușește să cuprindă multe aspecte din viața personajelor și imaginea lor este conturată foarte bine în mintea spectatorului.

Al doilea film în care Ryan Reynolds face schimb de corpuri (primul este Change-Up) prezintă povestea unui milionar care se confruntă cu probleme de sănătate și are nevoie de un corp nou pentru a supraviețui. Pe parcursul filmului i se spune că nemurirea are un preț și ne dăm seama ulterior că nu e vorba de bani ci că fiecare acțiune pe care o facem poate afecta pe altcineva.

Pe scurt, milionarul Damian este transferat în corpul lui Mark, un fost soldat care renunță la corpul său pentru a-și ajuta fiica bolnavă. Acesta nu știe nimic despre transferul de viață, ajungând abia la finalul filmului să afle care sunt întrebările corecte cu privire la efectele secundare ale acestei proceduri. Inițial crede că decizia de a-și prelungi viața în mod artificial nu va face rău nimănui. Odată ce află ce a însemnat alegerea sa pentru cei din jur încearcă să-și îndrepte greșelile.

Vizionarea filmului te face să te gândești ce ai face dacă te-ai confrunta cu o situație asemănătoare. Desigur că Damian fiind un om de afaceri a fost pus în situația de a lua decizii grele toată viața, inclusiv de a concedia oameni pentru care acel job era singura lor sursă de venit. Cu toate acestea, să fii responsabil de ceea ce se întâmplă în viața cuiva este diferit de a fi responsabil de viața acelei persoane.

Câteva detalii tehnice:

Regizor: Tarsem Singh
Scenariu: David Pastor, Àlex Pastor
Roluri principale: Ryan Reynold, Ben Kingsley, Matthew Goode
An de apariție – Self/less: 2015
Notă IMDb: 6.6

Lasa un comentariu