București- Capitală Europeană a Culturii în 2021?

0

1459, 2192372 și 228 nu reprezintă o simplă înșiruire de cifre sau statistici, sunt numerele care reprezintă București! Prima atestare, numărul locuitorilor și suprafața orașului.

Un oraș plin de tradiție, cultură, dar și contraste uimitoare, de la clădiri impunătoare printre care se numără și Palatul Parlamentului la suburbii pline de povești de viață. Pare un loc mitic unde chiar și cele mai puternice contraste reușesc să supraviețuiască chiar și despărțite doar de o trecere de pietoni, aici tradiția conviețuiește cu modernitatea și pare a fi într-o simbioză perfectă. Ba chiar și muzica tradițională se îmbină cu cea modernă. De la Fetițe dulci ca-n București, la București 555 și la melodii care îmbină folclorul cu muzica rap.

Un oraș care te modelează în așa fel încăt oriunde ai ajunge te vei adapta, dar casă poți numi doar un singur loc, un București de care mă Bucur(că)ești.

1264310_230113083813457_1526040374_o

Acest oraș în care mi-am petrecut o mare parte din copilărie și pe ale cărui străzi am umblat în anii de liceu și de facultate candidează la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

IMG_9598Cu ocazia aceasta, în fiecare săptămână Caravana București 2021 străbate străzile orașului și ne aduce evenimente ad-hoc, proiecte temporare și o parte din istoria orașului. Din Piața Universității pleacă o parte din magia care transformă fiecare cartier, fiecare stradă și fiecare eveniment din acest oraș în ceva vibrant, creativ și plin de energie. În weekend-ul acesta ai ocazia să prinzi caravana la SummerWell și să „guști” o parte din istoria orașului combinată cu un festival modern.

Odată ce Bucureștiul va ajunge Capitală Europeană a Culturii în 2021, străinii vor vedea o nouă parte a României, vor înțelege mai bine cultura noastră, contrastele, dar vor vedea și că nu Las Vegas-ul este orașul care niciodată nu doarme, ci Bucureștiul. Pentru că fiecare felinar de pe străzile lui spune o poveste în fiecare noapte, fie ea povestea unei despărțiri, a unei noi povești de dragoste, a primului sărut „furat”  la prima întâlnire sau a unei replici proaste de agățat care a funcționat. Se spune că energia acestui oraș vine de la locuitorii lui și nimic nu e mai adevarat ca acest lucru. În fiecare seară de weekend se adună tineri în Centrul Vechi înarmați cu voie bună și chef de distracție, iar atmosfera liniștită din timpul zilei se transformă în nopți de neuitat în cluburi unde muzica e atât de tare încât gândurile și problemele iau o pauză, unde orașul te face să te simți în atemporalitate și oamenii din jurul tău te fac să simți că ești în locul potrivit.

Dacă vrei să ajuți orașul pe străzile căruia probabil ai primit primul sărut și pe care le-ai străbătut cu prietenii când nu mai aveai bani de taxi, te invit să aplici aici ca voluntar și să postezi pe profilul tău fotografii din București cu hashtag-ul #bucuresti2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.