De ce am ales un domeniu propriu

domeniu propriuPrima mea postare pe un blog a fost prin Noiembrie, 2013. De atunci am încercat diferite nume pentru blog, am fost și pe tumblr, dar am ajuns la concluzia că am nevoie de un domeniu propriu. Am amânat cumpărarea domeniului din cauza faptului că nu eram convins că mă pot descurca cu editarea site-ului și pentru că eram ocupat să-mi scriu licența, dar cu câteva zile în urmă am decis că este timpul să fac acest pas și am ajuns să scriu postarea aici.

Se pare că grijile pe care mi le făceam în legătură cu editarea site-ului nu s-au adeverit și totul a decurs foarte ușor datorită plugin-urilor de la wordpress prin intermediul cărora, odată ce ai instalat Wordpress pe blogul tău și ai ales tema care ți se potrivește, poți customiza întreg conținutul site-ului fără a ști limbaj de programare.

În urma lucrării mele de absolvire am descoperit că un număr foarte mic dintre studenții de la comunicare și relații publice au un blog personal, iar numărul celor care au un domeniu propriu pentru acesta este și mai mic. Acest lucru vine în contradicție cu faptul că blogul este un instrument esențial în formarea unei identități și a unui brand personal în spațiul virtual. De asemenea, tot ceea ce se întâmplă în online se reflectă în offline, acest proces fiind valabil și invers.

Astfel, pentru că vreau să fiu conectat la ceea ce se întâmplă în jurul meu în online și offline, dar și pentru că aveam nevoie de un mediu în care să îmi exprim liber ideile și să promovez lucrurile care îmi plac și alte activități pe care le susțin, altul decât Facebook, am ales să scriu pe un blog cu domeniu propriu.

Să nu uităm faptul că motoarele de căutare „văd” un domeniu propriu mai bine decât unul pe Blogspot sau Wordpress, iar acest lucru se poate vedea și la cititori care acordă o credibilitate mai mare unui blog cu domeniu propriu. De asemenea, achiziționarea acestuia te face să iei mai în serios activitatea ta din mediul online și să postezi mai activ.

Acestea fiind spuse, de astăzi voi posta pe acest blog și dacă dorești să fii primul care află de noile mele articole, te invit să îmi dai subscribe.

Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

 

Comments

Lasa un comentariu