10 zile cu Gear Fit 2 Pro | Impresii

Îmi place foarte mult atunci când brandurile aruncă un ochi pe blog și pe wishlist înainte de a face propuneri și de data asta chiar m-am bucurat că am fost provocat să fac sport. Cum? Ei bine, am primit în teste Samsung Gearfit 2 Pro și mi-am propus să ies la alergat ca să stabilesc recordul de cel mai scurt antrenament înregistrat vreodată pe o brățară de fitness. Acum gluma-i glumă, dar îmi amintesc foarte bine că nici vara nu puteam să alerg mai mult de 1 km și acum ar fi momentul să depășesc niște limite.

Gearfit 2 Pro

Câteva cuvinte despre Gear Fit 2 Pro

Pentru mine e o combinație frumos făcută între un smartwatch și o brățară de fitness. Are un design care se potrivește cu mâna mea și, pe lângă funcțiile sport, oferă un preview pentru notificările de pe telefon. Ba chiar poți răspunde prin niște mesaje standard sau folosind emoticone.

Mi-a plăcut foarte mult faptul că are GPS încorporat și asta face brățara destul de independentă față de telefon. Altă funcție care mi-a mai plăcut este faptul că numără câte etaje am urcat și o să vă las pe voi să îmi comentați mai jos dacă ar trebui să facem un challange pentru asta și să strâng la finalul lunii un număr de X etaje.

Folosesc Gear Fit 2 Pro de 10 zile, este o brățară de fitness cu o mare parte din funcțiile unui smartwatch și am găsit-o folositoare în multe contexte, nu doar atunci când am ieșit la alergat sau când am făcut sport.

Pe partea de sport m-a ajutat la a ține un fel de jurnal cu antrenamentele pe care le-am făcut și funcționează cu o gamă foarte variată de modalități de a face mișcare: de la alergat, ciclism, bicicletă eliptică și înot. Ba chiar și abdomene.

Pe partea de lifestyle mi-a plăcut foarte mult funcțiile de smartwatch. Pot vedea mail-uri și mesaje pe brățară și așa nu mai trebuie să scot telefonul din buzunar de fiecare dată când vibrează. De asemenea, vezi și cine te sună și, tot la fel, ai numele pe ecranul brățării și răspunzi dacă vrei sau nu, lucru foarte folositor atunci când îți petreci majoritatea timpului cu căștile în urechi. Dar astea nu sunt noutăți pentru că sunt sigur că există multe dispozitiva care pot face lucrurile astea.

Ce m-a impresionat la Gear Fit 2 Pro este faptul că reușește să îmbine toate aceste lucruri într-un ceas cu aspect de brățară care se potrivește în diferite ocazii. Când am mers pe sport am preferat să țin ecranul pe culoarea verde cu un font cât mai mare, iar când am vrut ceva elegant am ales combinația dintre alb, roșu și font-uri mai mici. Sunt destul de multe combinații de aspect pe care le poți încerca gratuit, dar și unele pe care le poți cumpăra.

Bateria s-a descurcat foarte bine și după o zi de folosire (10:00 dimineața – 03:00 noaptea) am ajuns acasă cu 55% baterie în condițiile în care nu am pus-o pe modul power saver și am ținut activă funcțiile de GPS/Wi-Fi/Bluetooth, dar și always on pentru ceas.

Știu că m-ați mai întrebat și dacă s-a văzut vreo diferență (dacă am slăbit sau ceva) de când folosesc brățara asta. Nu știu să vă spun acum și articolul pe tema asta o să vină în câteva zile când o să trag o linie și o să încerc să-mi dau seama ce/dacă s-a schimbat ceva.

Răspunsuri pe scurt la întrebări pe care le-am mai primit:

Poți să îl folosești și în piscină până la o adâncime de 5m.
Nu înregistrează pași când mergi cu ratb-ul decât dacă te plimbi prin mașină.
Funcționează și pe ios cu aplicație specială.
Nu am simțit ca și cum ar consuma mai multă baterie telefonul fiind conectat la brățară prin Bluetooth.


Înscrie-te la newsletter


4 comentarii la „10 zile cu Gear Fit 2 Pro | Impresii”

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.