Festivalul International de Statui Vivante | fotoreportaj

Pentru cinci zile au aparut in Bucuresti niste statui misterioase, uneori amuzante, dar intotdeauna profunde. Statui vivante le-au spus si au menirea de a atrage toate privirile celor care trec pe langa ele. Uneori oamenii se opresc in fata lor si se intind la comentarii despre viata, conditia umana sau doar fac cateva poze si le urca pe instagram cu hashtag-ul #statuivivante. Pentru ca daca nu stiai, pana pe 19 seara este un concurs la sfarsitul careia cea mai buna fotografie castiga 50 de euro. Noi am inceput deja sa postam fotografii de la Instameet-ul de pe 16 despre care v-am vorbit in articolul precedent, dar nu lasa faptul ca am furat startul sa te descurajeze.

Teatrul Masca se afla deja la a sasea editie a Festivalului International de Statui Vivante si pentru ca intrarea este libera tu n-ai nici o scuza sa nu mergi in cele doua zile care au ramas.

Poate te intrebi ce este o statuie vivanta? Ei bine, face parte din ansamblul artelor strazii si inseamna un actor care imita o statuie cu ajutorul costumelor si a machiajului. Aceasta forma de teatru stradal ma uimeste. Spun asta pentru ca nu inteleg cum e fizic posibil pentru un actor sa isi joace asa de bine rolul si sa nu isi iasa din personaj chiar daca temperatura ridicata de afara mai are putin si ii topeste machiajul. Inteleg ca este vorba de foarte multa muca si talent dobandit in timp pentru a aduce pe strazile din Bucuresti ceva atat de frumos.

In continuare, am pregatit un scurt fotoreportaj pentru a te convinge sa iesi din casa si sa mergi pe 19 sau 20 iunie in Parcul Al. I Cuza. O sa observi ca nu am inclus in fotoreportaj toate statuile, asta pentru ca vreau sa te las si pe tine sa descoperi cateva dintre ele live.

De ce live? Pentru ca vreau sa elimini bariera asta pe care o pune un ecran de telefon, monitor sau laptop. Vreau sa vezi arta pe care actorii incearca sa o aduca in strada, adica atat de aproape de tine incat te lovesti de ea atunci cand te duci la piata sau sa-ti platesti factura de la telefon.

Voi incepe cu Andromaca, o prezenta care m-a captivat inca de cand am zarit-o prima data. Povestea ei spune ca priveste de le zidurile Troiei lupta dintre Hector si Ahile. Insa, destinul nu ii aude rugaciunile si, se pare ca, dragostea nu este indeajuns ca sa schimbe soarta luptei. Astfel, Andromaca este condamnata de soarta sa ramana intr-o tristete continua.

Festivalul International de Statui Vivante Festivalul International de Statui Vivante statui vivante andromaca statui vivante andromaca

Ofelia este cuprinsa de o tristete atat de adanca incat singurele cuvinte pe care le mai poate spune lumii sunt Noapte Buna.

statui vivante ofelia statui vivante ofelia statui vivante ofeliaConfucius incearca sa ne arate ca fericirea este facuta pentru cei care stiu sa o astepte.

Chaterine incearca sa scrie cea mai frumoasa scrisoare de dragoste pentru Heathcliff. In timp ce scrie, aceasta isi imagineaza ca este impreuna cu el si danseaza impreuna.

Chaterine statui vivante

Cutia muzicala, o aparitie care are rolul de a ne distrage de la problemele din viata cotidiana si de a ne introduce pentru cateva momente intr-o lume magica. O lume a teatrului, a artei si a muzicii.

Mita Biciclista, cea mai cunoscuta curtezana de lux din Bucurestiul anilor interbelici a calatorit in timp si incearca, de aceasta data, sa incante nu numai privirile barbatilor, ci pe cele a tuturor care trec pe la Festivalul International de Statui Vivante.

Dansatoarea de tango pune in scena un dans prin intermediul caruia intram in trista ei poveste de dragoste.

Dansatoarea de tango

Rica, fante de Obor n-are habar de ce primejdie il paste.

Rica, fante de Obor

Domnisoara Havishan traieste amintirile de iubire langa un pachet de carti, un mire si o mireasa luati de pe tort si se gandeste la destinul lor pe care spera sa il dirijeze. Totul incadrat de panze de paianjen care te duc cu gandul la ideea de sfarsit.

Domnisoara Havishan

Ingerul negru apare dintr-un abis intunecat si se loveste de cu totul o noua lume pe care incearca sa o descopere.

Ingerul negru

Chelnerul a.k.a. un chelner beat care stie step.

Chelnerul

Coana Chirita bea si fumeaza ca un turc, se fardeaza si aduce in mijlocul publicului un cunoscut personaj din opera lui Vasile Alecsandri.

Coana Chirita

Tiganca a reusit sa ajunga din tablourile lui Grigorescu la Festivalul International de Statui Vivante si promite sa va ghiceasca norocul si sa va spuna care va e marea dragoste.

Tiganca

Cantareata de opera incearca sa-i dea de cap de una singura celebrului duet din Don Giovanni de Mozart.Cantareata de opera

Am ajuns la finalul acestui fotoreportaj. Iti multumesc pentru ca ai citit pana aici si te las cu trei fotografii ale carui mister il vei dezlega in cele doua zile de festival ramase.

festivalul international de statui vivante18 festivalul international de statui vivante24 festivalul international de statui vivante25

P.S. gasesti mai multe fotografii in albumul pe care l-am urcat pe Facebook.

Scriu despre lucruri care îmi atrag atenția, locuri prin care merg, festivaluri și uneori îmi mai dau cu părerea despre ce se întâmplă pe internet. În timpul liber mă uit la filme, seriale și nu ratez vreo ocazie de a cunoaște oameni sau de a merge la un concert bun.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.